Calguns.net  

Home My iTrader Join the NRA Donate to CGSSA Sponsors CGN Google Search
CA Semiauto Ban(AW)ID Flowchart CA Handgun Ban ID Flowchart CA Shotgun Ban ID Flowchart
Go Back   Calguns.net > GENERAL DISCUSSION > Technology and Internet
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Technology and Internet Emerging and current tech related issues. Internet, DRM, IP, and other technology related discussions.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-05-2013, 10:37 AM
FluorideInMyWater's Avatar
FluorideInMyWater FluorideInMyWater is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
iTrader: 9 / 100%
Default POWER/ELECTRICITY QUESTION/CMOS...

ok, i've actually asked this question b4 but now i have new symptoms.
i have a 5 year old lenovo thinkcenter s10 tower, 3 video cards. big system.

when i turn the computer on in the morning the fans just spin but no POST.
before i would just turn off the the main power to the computer and monitors and then it would POST.

now, every morning, i have turn off everything, pull out the CMOS battery for 15 min, and THEN it will post. i don't think i've even had the experience of a CMOS battery going bad, but i don't know if that is the prob or not, but removing it and discharging all currrent/power, including the battery seems to be the only things that resolves the problems. quite interesting..

any ideas?
thanks in advance for reading!!!
john
__________________
No longer FluorideInMyWater. (California)
now the infamous "CalciumDepositsInMyWater" (Cancun)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2013, 10:49 AM
bigbearbear's Avatar
bigbearbear bigbearbear is offline
Veteran Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4,515
iTrader: 0 / 0%
Default

Most motherboards have a way to telling you what might be wrong when it does not POST. Does yours beep or have diagnostic LED lights on the motherboard? Try checking those when it won't POST.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2013, 10:52 AM
Merc1138 Merc1138 is offline
I need a LIFE!!
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 19,264
iTrader: 9 / 100%
Default

Replace the battery then?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2013, 3:53 PM
FluorideInMyWater's Avatar
FluorideInMyWater FluorideInMyWater is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
iTrader: 9 / 100%
Default

Quote:
Originally Posted by bigbearbear View Post
Most motherboards have a way to telling you what might be wrong when it does not POST. Does yours beep or have diagnostic LED lights on the motherboard? Try checking those when it won't POST.
no evil lights. just fast RPM fan w/ nada. i have done extensive tests on the MOBO with lenovo's tools and found nothing wrong. it's really quite baffling to me.....but it's a "consistent problem". which is interesting.

don't know if there are other diagnostic tools i can run to check out just the MOBO or other components...
__________________
No longer FluorideInMyWater. (California)
now the infamous "CalciumDepositsInMyWater" (Cancun)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-05-2013, 3:55 PM
FluorideInMyWater's Avatar
FluorideInMyWater FluorideInMyWater is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
iTrader: 9 / 100%
Default

Quote:
Originally Posted by Merc1138 View Post
Replace the battery then?
yeah i could do that.......but that seems way to SIMPLE........lol
__________________
No longer FluorideInMyWater. (California)
now the infamous "CalciumDepositsInMyWater" (Cancun)
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2013, 5:40 AM
FluorideInMyWater's Avatar
FluorideInMyWater FluorideInMyWater is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
iTrader: 9 / 100%
Default

nothing points to it actually being the CMOS battery. the system keeps it's settings and does not loose it's time, so i'm sort of ruling that out
__________________
No longer FluorideInMyWater. (California)
now the infamous "CalciumDepositsInMyWater" (Cancun)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 12:57 PM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Proudly hosted by GeoVario the Premier 2A host.
Calguns.net, the 'Calguns' name and all associated variants and logos are ® Trademark and © Copyright 2002-2016, Calguns.net an Incorporated Company All Rights Reserved.